Érdekes

A Dolmen úgy tűnik, hogy sikeres  és nem csak Franciaországban (ahol 6-ból 1 francia ember nézte).

GIF - 2.7 kb
Hol van Bretagne?
Bretagne Brittany francia neve. Breton nyelvben ez Breizh.
 

Egy kicsi összefoglalás késői népnek

Dolmen 6 részes egyenként 90 percből álló francia tévésorozat. Az írók - Nicole Jamet és Marie-Anne Le Pezennec - először a nyár kezdetén sugározták Franciaországban 2005-ben, Belgiumban és Svájcban. Akkor 2006-ban sugározták Olaszországban és Németországban.

A történetet ráuszítják Ty Kern szigetére, hol Marie egy szép rendőrnő, aki a szigeten nőtt fel de a szárazföldön dolgozik, visszatér a szigetre hogy hozzámenjen, szerelméhez, a híres tengerészhez. De semmi nem úgy történik ahogy várta: Marie testvérét holtan találják, majd furcsa rémálmai lesznek míg a sziget sziklái közül az egyik elkezd vérzeni. Marie megpróbál  válogatni mindent,  de egy jóképű felügyelő pogány bűnökre specializálódott kit Párizsból küldenek, hogy megoldja azt a furcsa rejtélyt.

A történetben négy gyanús család szerepel, akik ősi ellenségek: a Kersaint, a Le Bihan, a Pérec és a Kermeur család.  Néhány furcsa karakter és jóképű színész, jól ismert Franciaországban, mint Ingrid Chauvin, Jean Louis Foulquier, Yves Rénier, Bruno Madinier... stb. Velük könnyű sikeres nyári sorozatot készíteni.

 

Filmező helyek

A folytatásos sorozat központi helye Brittany. A külső tájak közül néhány, a színes kikötő és házak azok Belle-Ile (egy sziget Brittany déli részén); Quimperben helyezkedik el (híres HB-Henriot műhely) másik külső tája a Douarnenez öböl; a világítótornyot láthatjáuk a Kermorvan félsziget Le Conquetban Brest város mellett.  Végül a Kersaint vár Kerouartznak az a vára, ami az északi parton helyezkedik el Lannilisban.

Ty Kern nem létezik!