1. rész

Marie a rendőrnő visszatér Ty Kern szigetére, ahol felnőtt. Itt szeretne ugyanis férjhez menni szíve választottjához.

A legénybúcsú éjjelén azonban az egyik bátyja rejtélyes módon meghal. A szigeten mindenki balesetnek véli a dolgot, ám Marie nyomozni kezd, amivel kivívja a helybéliek nemtetszését. Boncolást kér, ami miatt a saját családja is ellene fordul. Ő azonban elszántan folytatja a vizsgálatait, mígnem felsőbb utasításra elveszik tőle az ügyet és egy városi nyomozót küldenek annak felderítésére.

 

2. rész

Továbbra is folyik a nyomozás Gildas halála ügyében. Az első számú gyanúsított? a vérvizsgálatok alapján- Yves Pérec az orvos és polgármester, akit őrizetbe is vesznek, ám egy éjjel rejtélyes módon eltűnik a cellájában és másnap őt is halva találják.

A gyanú ezek után Nicolas-ra terelődik, akinek az ingén  megtalálják Pérec vérét, ám a fiú ezzel a lendülettel el is tűnik. Fersen lezáratja a szigetet és mindenkit a keresésére buzdít. Christian egyre jobban ösztökéli Marie-t hogy menjenek el a szigetről, de a nő nem akar, amíg nem kap hírt az unokaöccséről. Közben a nő újabb furcsa élményeket él át a szikláknál, sőt egy szellem is megjelenik neki. Christian megunja menyasszony makacskodását és egyedül megy el a szigetről. Marie-t hivatalosan is visszahelyezik a nyomozásba, így Fersennel együtt keresi a gyilkost, akinek újabb áldozatára bukkannak Chantal Pérec ? az elhunyt orvos feleségének- a személyében.

 

3. rész

Marie és Lucas Fersen tovább folytatják a nyomozást. Hamarosan azonban újabb áldozatot találnak, Marie bátyját, Loic-ot.

Majd kisvártatva az unokaöccse, Nicolas is holtan kerül elő. Marie teljesen megtörik, és úgy dönt, inkább elmegy a szigetről, pláne hogy a vitorlásversenyen résztvevő vőlegényéről is rossz híreket kap. A férfi egy viharban eltűnik. Yvonne-ról kiderül régi szörnytette, ám az elévülés törvénye miatt nem vonhatják felelősségre. A nyomozó és a rendőrnő egyre közelebb kerül a rejtélyes gyilkosságok megoldásához, ám ekkor úgy tűnik végzetes csapdába esnek?

 

4. rész

Marie tovább nyomoz Fersennel. Yvonne el akarja tenni láb alól Pierric-et, és ezért ismét őrizetbe veszik.

Gwen töredelmesen bevallja Marie-nak, hogy részt vett a süllyesztésnél, Loic-kal, Gildas-szal, és a többiekkel. A rendőrnő eközben talál egy újabb régi esetet egy bankrablásról. Úgy érzi, összefüggés lehet a bankrablás és Ryan ügye között, hiszen a rablást is írek vitték véghez szinte ugyanazon nap, amikorRyant letartóztatták. Elmegy hát a férfihoz, aki elmondja, hogy kik és miért haltak meg a szigeten, sőt azt is, hogy a hajón az az aranyszállítmány volt, amit ők raboltak?

 

5. rész

Marie a hajóbaleset után elmondja, hogy Ryan meghalt. Időközben Yvonne és Marie anyja is elismeri, hogy a gyerekek egykor elsüllyesztettek egy hajót.

Yvonne, nem sokkal ezután a kórházban meghal. Arthus körül szorul a hurok, hiszen többen is tanúsították, hogy ő vett részt az arany elosztásában és tisztára mosásában. Miután sikeresen feltörik a gépét, kiderül, hogy Ryan mégsem halt meg, sőt az is, hogy voltaképpen ő Erwan Kersaint, akit az egész család régóta halottnak hitt. Ryanről bebizonyosodik, hogy ő áll a halálesetek hátterében, bár nem ő követte el a gyilkosságokat, hanem Morineau a rendőr, és a Kersaint család egyes tagjai. Ám alig hogy ennek utánajárna, Lucas lövést kap Morineau fegyveréből.

 

6. rész

Pierric magához tér a kómából és beszélni kezd.

Kiderül, hogy a meggyilkolt nő gyermeke életben maradt. PM és Ryan összefog, hogy megleckéztessék apjukat, és kiszedjék belőle a arany lelőhelyét. Marie szakít Christiannal. Lucas és Marie megtalálja Ryant, aki elmondja, hogy PM követte el a gyilkosságok egy részét. Ryan ellen szóló bizonyítékok viszont nincsenek a rendőrök kezében?